Kråkan

Kommer publiceras i ett verk om svensk fantastik av Victoria Hellberg.

Fantastiskt duktiga Victoria Hellberg skriver en handbok i svensk fantastik. Jag blev tillfrågad att bidra med en novell i kategorin mysrys och hon önskade att jag skulle spinna vidare på en tidigare text, där jag gestaltat en kråka som sökte mat och hittade en kropp. (Den finns att läsa under Texter t.v. och på instagram @kicki.ohman / #måndagsskriv.)

Novellen är klar och det ska bli en ära att få vara en del av Victorias projekt. Releasedatum för handboken kommer längre fram.

~

"Hela dagen hade bestått av ett fruktlöst sökande efter mat. Likaså gårdagen och dagen före den. Det var alltid svårare att finna någonting ätbart då snön lagt sig stel över gräset och sjön förseglats av ett tjockt lager is. Dörrar och fönster hade förslutits och frost klättrade ilsket uppför husens väggar. Hon hade för länge sedan slutat drömma tillbaka till sommarängar och mjuk jord. Istället svepte hon likgiltigt över området, mer av vana än någonting annat, med endast ett halvt öga mekaniskt spanande. En ljuv doft nådde hennes näshåla med vinden. Den lockade henne bort från husen, ut mot den ödsliga stranden."

~

Kråkan har även blivit bok. Se Böcker.