Prypjats Döttrar

En dystopisk skräcknovell som blandar Tjernobyls historia med fiktiva grymheter.
Kommer hos Seraf Förlag hösten 2023.

Tio långa år har passerat sedan katastrofen och världen är fortfarande inte densamma. Historier från förr är allt Nina känner till om den gamla världen, då naturen var livfull och natten trygg. 

I utkanten av Rovny ligger Nova Nadiya, barnhemmet där ohyggliga hemligheter göms. Barnen där är lika gamla, alla är flickor och alla är födda döva. Men det finns en som kan kommunicera utan tecken.

~

"Nina hade fortfarande blod på sina händer när bilen bromsade in framför barnhemmets entré. Hon slet blicken från knogarnas röda linjer och tittade upp mot byggnaden. Omringad av frostbiten gräsmatta tornade den upp sig, åldrad och bortglömd, som om den väntat på just henne. De dubbla portarna av massivt trä såg ut som en tungt stängd mun i fasadens mitt och nya stålgaller hade borrats in i flagnande fönsterkarmar. Hon inbillade sig inte att hon någonsin skulle lämna denna plats."

~

SAGT OM PRYPJATS DÖTTRAR

"Jag älskar när skräck blandas med science fiction, vilket verkligen görs här, mot en fond av mänskligt lidande och ondska."
- Frida Windelhed, författare

"Tänk dig att Stephen Kings Jerusalems Lott möter tonen i en Shirley Jackson-roman och du får "Prypjats döttrar". Suggestiv skräck när den är som bäst!"
- Sebastian Avindell, författare